Van blond naar rood #2

Untitled-6Heb ik jullie in spanning gehouden???? Mooi! Hahah! Zijn jullie er klaar voor?

3
2

1

 

verolg

aubergine2
De foto die ik de kapper liet zien

Daar zat ik dan met mijn handen in mijn haar zo van ‘Gen wat nu’!!??

Ik ging op zoek naar de perfecte haar kleur – van Pinterest tot Google. Uiteindelijk kwam ik gek genoeg uit bij aubergine. Het hele andere uiterste  – maar YESS I made my decision! Het moest meteen gebeuren, want ik wist dat er nooit iets van zou komen als ik nu niet de knoop zou doorhakken. De struggle lag hem nu echt in: ‘doe ik het zelf of ga ik weer een poging wagen bij de kapper’? Het werd toch de kapper! Na lang zoeken en afwegen viel mijn keus op KINKY kappers. Ja dames, die ene kapper die bekend staat om het maken van gekke excentrische kapsels :-D.

 

Daar ging ik dan vol goede moed. Eenmaal in de kappersstoel liet ik de foto zien en ik vertelde erbij dat ik ‘deze’ kleur HEEEL graag zou willen hebben. Aubergine dus. De kapster keek er 2 seconden naar (ja 2 sec.)

IMG_4014
Donkerrood met een vleugje paars

Huh?! heeft ze het wel goed gezien? (dacht ik in mezelf) Want 2 seconden zijn best kort. Ik besloot de foto (ongevraagd) nog 3 keer te laten zien. Toch zag ik opeens een vuurrode verf op mij af komen. Mensen die mij kennen weten dat ik hééél soms, maar dan ook heel soms, een beetje voorbarig kan zijn. Vooral als het om mijn haar gaat. In de positieve sfeer waarin ik was besloot ik vandaag niets te zeggen. ‘de kapper weet wel wat ze doet’. Ik vond namelijk dat als ik je al 4 keer een foto heb laten zien van de kleur die ik graag wil hebben, het ook niet echt meer mis kon gaan.

Maar goed daar zat ik dan. Vol spanning. Eindelijk werd ik geroepen om de verf uit mijn haar te wassen. Heel zenuwachtig vroeg ik ‘en en en’?  waarop de kapper met een brede lach antwoordde: ‘heel mooi, precies wat je wilde’. Vervolgens werd mij verzocht naar de spiegel te lopen. Het moment van de waarheid!  Toen volgde er een minuut stilte. De gedachtes die door mijn hoofd schoten werden steeds erger. Maar helaas kon ik mezelf niet meer bedwingen en riep ik plotseling keihard

 

‘NEEEEEeee! dit is ROODDDDD’!!!

De vriendin die met mij mee was, keek mij met uitpuilende ogen aan, zo van OMG! wat gaat ze nu doen? My hair was RED! YUP RED! geen aubergine maar rood. IK WAS ZO TELEURGESTELD!.. What was I thinking?! Seriously! De kapster was ontzettend geschrokken van mijn reactie en bood tig keer haar excuses aan. Ze besloot er een donker PAARSE kleurspeling in te gooien met nadruk op donker paars.  Eindresulaat: donkerrood met een vleugje paars.

Untitled-4

Wat als een ramp was begonnen is uiteindelijk gelukkig toch goed gekomen. Niet alleen waren de reacties van de mensen geweldig, maar de reactie van mijn haar was echt een verassing. De combinatie van mijn haar regime en de verandering van mijn haarkleur zorgde ervoor dat mijn haar in een mum van tijd veranderde van droge stro sliertjes naar een wat vollere bos. Ik kon niet geloven dat mijn haar vlak nadat ik het had gekleurd, weer begon te groeien (ondanks de heatdamage en stijle plukken die er nog in waren). Mijn haar was eindelijk niet meer zo droog en niet meer super kort.

Hmm hoe zou dat toch komen…….? Hier was ik erg benieuwd naar.

RedHead

Na lang te hebben nagedacht, gelezen en navraag te hebben gedaan ben ik tot de conclusie gekomen dat het waarschijnlijk komt door het feit dat bij het blonderen van je haar – of het nou ontkleuren is of gewoon haarverf – de kleurpigment uit je haar wordt gehaald zodat het haar lichter wordt. Wanneer je, je haar verft “met een andere kleur”, worden de pigment zakjes weer opgevuld. Hierdoor LIJKT je haar minder droog en absorbeert het iets meer dan wanneer je haar blond is. Nu ben ik inmiddels een jaar verder en ben ik niet meer terug gegaan naar de kapper. Het bijhouden van mijn rode haar blijft een hele opdracht. Kleurspoeling vervaagd namelijk heel snel. Maar daarentegen heb je wel iedere keer een andere kleur in je haar, ondanks je dezelfde producten gebruikt. De kleurspoeling die ik gebruik is van het merk LA RICHE DIRECTIONS. Ik meng de kleur PILLARBOXRED samen met ROSERED om een wat diepere kleur te krijgen. De haarverf kost 7,95 en is te vinden in ( ik noem het) Surinaamse haar winkels of op internet. LET OP: de potjes zijn erg klein en de verf geeft heel erg veel af (dus gebruik handschoenen). Mijn Blond naar rood ervaring was een ervaring om nooit meer te vergeten, heb er echt om gelachen bovenal ben ik zeer tevreden. Nu de vraag, hoe lang blijf ik a redhead?! Tja who knows.. maybe scheer ik mij morgen KAAL hahaha (GRAPJE!!!) I love my hair 2 much to go bold, of toch maar wel..??! Hmmm.

Stay tuned!!

Thank you for joining me on this journey! See you guys next week with a new topic..
xoxo

 Heb je gemist hoe het allemaal is begonnen? Klik hier voor deel 1!

wlmlg

Advertenties

3 reacties op ‘Van blond naar rood #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s