Shea butter wondermiddel of toch niet..??!

IMG_5106Overal om je heen word je dood gegooid met producten die Shea butter bevatten. Van leave-in tot gezichtscrème. Alle voordelen op een rijtje, en het feit dat ik nog niet mijn perfecte haarproduct heb gevonden, heeft mij doen besluiten om het ook maar eens te proberen. Zo begon ik met de leave-in van African Pride, Shea butter miracle (hierna:miracle). Beetje miracle in mijn haar, diffuser erbij en klaar. Uitkomst: Een flinke bos gedefinieerde krullen. Ik voelde de “miracles” van de Shea butter al. Maar na een paar dagen viel het mij op dat ik rode vlekken in mijn gezicht had. (Voor de mensen die het niet weten, ik heb een EXTREEEEEM gevoelige huid, met nadruk op extreem). Ik begreep maar niet waar het vandaan kwam, en het werd steeds erger. Ik probeerde van alles uit, maar niets hielp. Toen mijn pot miracle op was en ik nog niet in de gelegenheid was gekomen om een nieuwe aan te schaffen, merkte ik dat de rode vlekken steeds minder werden. Nee toch het zou toch niet door mijn haarproduct miracle komen?!! Zo ging ik op onderzoek uit en besloot de ingrediënten te bestuderen. Welk nieuw ingrediënt zit erin wat ik nog niet ken? Of nog niet eerder heb gebruikt. Maar natuurlijk, Shea butter, ookwel butyrospermum parkii (shea) butter genoemd.

Teleurgesteld dat ik was ging ik op zoek naar een ander product. Om toch maar even te testen of het echt kwam door Shea butter, heb ik een ander product uitgeprobeerd, waar ook Shea butter in zat. Aunt Jackies curls & cols knot on my watch. Tot overmaat van ramp, begon niet alleen mijn huid te trekken van irritatie, maar leek ook mijn hoofdhuid zowat in de fik te staan.

IMG_5107Toch wilde ik er niet aan toegeven dat Shea butter niets voor mij was. Eigenwijs dat ik ben besloot ik toch nog Één keer voor de zekerheid een product aan te schaffen waar het ingrediënt Shea butter in zat, driemaal is scheepsrecht zeggen ze toch? Nou je raadt het al. Uitslag van hier tot Tokyo. Met tranen in mijn ogen moest ik afscheid nemen van het idee dat Shea butter (voor mij) een wondermiddel was. Daar zat ik dan, dit betekende voor mij dat bijna 90% van de natural hair producten niet geschikt was voor mij. Wat nu?!

In de tussentijd heb ik van alles uitgeprobeerd. Zo begon ik met de leave-in en de soft hold crème van Dr. Miracle. Enkel het gebruik van de leave- in was naar mijn mening niet voldoende. Na gebruik zat er weinig volume in mijn haar. Dus besloot ook de soft hold crème aan te schaffen, en gebruikte de twee producten tegelijkertijd. De geur vond ik helaas wat minder, de tintelingen (door mint) vond ik ook niet altijd even fijn. Ik geef dit product over het algemeen een 7. Niet slecht maar ook niet super goed.

De krullen crème van het huismerk van kruidvat heb ik ook uitgeprobeerd, die is naar mijn mening beter dan de perfecte krul van het merk Andrelon. Wil je een Diffuser gebruiken met dit product, raad ik je aan om het te combineren met een ander product zodat je haar niet uitdroogt. Ik gebruik sowieso altijd een heat protection creme (Frizz Buster silky smooth straightening cremeGEEN  serum of olie maar creme. Dit product gebruik ik naast iedere haarproduct, als ik mijn föhn en diffuser gebruik, om heat damage te voorkomen. Heat protection serums en-/of oliën maken mijn haar erg plat en vettig. Deze creme doet dat absoluut niet, daarnaast heeft het ook geen effect op de werking van mijn “eigenlijke” haar product. Pluspunt!

IMG_5110

Oud Nieuw

Toen vond ik het product Tec hairmix spiraal van L’oreal.

Dit product was GE-WELDIG! niet te vet maar ook niet te droog, je kon het gebruiken bij een wash & go, maar ook als je een diffuser wilde gebruiken. (Yup, je merkt het al ik gebruikte mijn diffuser erg vaak). Blij dat ik was!. Maar dit was maar van korte duur.
Ken je dat, als je een product hebt gevonden en je er helemaal weg van bent, het vervolgens uit de schappen wordt gehaald? Nou dit gevoel ken ik maar al te goed. Zo verdween mijn perfecte haar product in een fractie van een seconde.
Een paar maanden later verscheen er een andere variant op de markt. Helaas niet met hetzelfde resultaat. Mijn haar werd er kurkdroog van. Ben de oude variant wel een paar keer in het buitenland tegengekomen (London,Duitsland), dus mocht je het een keer in het buitenland zijn, en dit product tegenkomen, dan is het zeker het proberen waard ;).

De lijst van uitgeprobeerde producten loopt nog aardig op. Maar zal last but not least alleen nog even de olive oil moisterizing hair lotion (leave-in) benoemen. Sinds mijn big chop is dit het enige product wat ik tot nu toe gebruik. Het droogt mijn haar absoluut niet uit, zorgt ervoor dat mijn haar de hele dag goed zit en moet eerlijk zeggen dat sinds ik het gebruik, mijn haar ook een stuk sneller groeit.

 

IMG_5105
Ik heb de olive oil moisturizing hair lotion nog niet uitgeprobeerd met mijn föhn en diffuser, aangezien ik mijn haar minimaal een half jaar de “hittegolf” van de föhn wilde besparen. Zodra ik dit heb uitgeprobeerd, I will let you guys know. De zoektocht naar de perfecte haar producten houdt denk ik nooit op. It is a forever ongoing story.

Sad but true, Shea- butter, voor de meeste een wondermiddel, voor mij  (helaas) toch echt niet!

Heb je nog vragen, laat dan gerust een comment achter 🙂

Thanks for reading!

xoxoxo

wlmlg

Advertenties

4 reacties op ‘Shea butter wondermiddel of toch niet..??!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s